PEL NOSTRE CONVENI

Estem a les portes de negociar l’onzè Conveni Col·lectiu, per això aquests dies els treballadors de TVC hem d’elaborar i aprovar la plataforma del nostre futur conveni.

Alguns sindicats, amb representació a TVC i a les altres empreses de la corporació, també volen començar a negociar un conveni de grup per equiparar les condicions laborals i salarials de tots els treballadors de la corporació.

El passat 23 de novembre comitès i direcció van tenir una reunió amb aquest objectiu en la qual la direcció general va anunciar que estava disposada a avançar cap a l’equiparació a canvi de “modificar la manera de treballar” o sigui, modificar les nostres condicions laborals.

Un conveni de grup és d’àmbit superior al d’empresa i dues de les seves característiques són; que pot decidir sobre diferents aspectes dels convenis d’empresa, o sigui el nostre, i que són els sindicats els que estan legitimats per negociar-lo. Això últim suposa l’externalització de la negociació col·lectiva.

Des de la Candidatura de Treballadors de TVC veiem la negociació paral·lela dels dos convenis com una operació molt perillosa ja que, a més de duplicar l’esforç negociador, el conveni de grup pot convertir aspectes del nostre conveni en moneda de canvi.

D’altra banda els treballadors de TVC no hem estat informats de les conseqüències d’un conveni de grup, del que tampoc en coneixem la plataforma ja que han prescindit de nosaltres en la seva elaboració, ni ens han preguntat si ens sembla bona idea o no.

El passat 14 de gener tenien previst començar la negociació d’aquest conveni de grup però finalment, el Comitè d’Empresa de TVC, no va aprovar constituïr un comitè interempreses que seria l’encarregat de negociar-lo.

Un comitè interempreses és una fórmula alegal que apliquen diferents grups d’empreses imitant un model legal; el comitè intercentres. El comitè intercentres es preveu per una empresa amb diferents centres de treball (no és el cas de la corporació ja que aquesta està formada per societats anònimes diferents), però, per constituïr-lo i dotar-lo d’atribucions cal l’aprovació dels treballadors.

I ara, amb el nou consell d’adminstració de la CCMA, l’actual direcció, interessada en la negociació del conveni de grup, queda convertida en direcció sortint.

Des de la Candidatura volem negociar el nostre conveni col·lectiu amb totes les garanties i sense pressions externes. Del conveni de grup ja en parlarem quan s’hagi firmat el nostre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s