PRECAUCIÓ! PORTAL DE NOTÍCIES. CESSIÓ IL·LEGAL

Un equip de redactors d’Interactiva ha estat traslladat a les intal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí per continuar fent la seva feina habitual, el portal de notícies 3cat24.cat. Fins ara treballaven al costat de Catalunya Ràdio. Aprofitem aquest comunicat per saludar-los i donar-los la benvinguda.

El motiu del trasllat, segons la direcció, forma part d’un projecte de reorganització i d’impuls del portal proposat pel seu director, Jordi Lucea, que a més d’estalviar-se el lloguer preveu, entre d’altres, ampliar en dos el nombre de redactors.

La direccio general però, no vol que aquest increment de redactors del portal suposi més contractació i espera completar l’equip amb redactors de TVC, per això ja han començat a buscar voluntaris, si no en troben cobriran els llocs fent rotar els redactors de TVC. De moment s’han contractat dos redactors temporals.

La Candidatura de Treballadors de TVC ja ha manifestat a la direcció el següent:

– Que Interactiva i TVC son dues empreses diferents que es dediquen a activitats diferents, encara que les dues siguin filials de la CCMA.

– Que redactors de TVC vagin voluntària o obligadament a treballar al portal de notícies és fer el que la llei descriu com a cessió il·legal de treballadors (article 43 de l’Estatut dels Treballadors), encara que continuïn contractats per TVC i cobrant de redactors.

-Que els treballadors cedits aniran a fer una feina d’inferior categoria sense que es compleixin les condicions previstes per la llei (article 39 de l’Estatut dels Treballadors). La feina del portal és de redactor web, un lloc de treball que a Interactiva està valorat com a nivell salarial E.

– I per últim, que si la redacció perd dos redactors fixos haurà d’acabar contractant-ne dos de temporals. Així doncs, és millor que des del començament es contractin des d’Interactiva.

Des de la Candidatura creiem que s’han de defensar els drets i interessos dels treballadors de TVC, el nostre conveni i l’Estaut dels Treballadors i proposem:

– Que el Comitè d’empresa de TVC denunciï, si es produeix, la cessió il·legal de treballadors.

Per això cal que els treballadors de TVC que us vegeu afectats per aquesta situació ho comuniqueu al Comitè d’empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s