NEGOCIACIÓ O VAGA ?

Recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys per la diferència entre l’IPC de Catalunya i l’IPC d’Espanya i mantenir-lo ha estat l’objectiu econòmic del Comitè d’Empresa des de l’inici de la negociació del conveni.

Per això es planteja cobrar el 2% previst a la llei de pressupostos del 2009, amb els endarreriments consolidats, completar la paga d’abril i incrementar anualment els sous segons l’IPC de Catalunya.

Després de 9 mesos de negociacions la direcció ha fet una proposta econòmica que reconeix el 2% del 2009 de la llei de pressupostos, consolidat i amb endarreriments, i preveu increments anuals segons l’IPC d’Espanya, en definitiva una proposta continuista del model de revisió salarial aplicat a TVC els últims 10 anys.

Però aquesta vegada la direcció, per fer la revisió anual dels sous com l’ ha fet els últims 10 anys, pretén que els treballadors renunciem a tres aspectes del nostre conveni que us detallem seguidament:

-Incrementar les dietes segons l’IPC aplicat a sous i salaris i no segons lPC d’hosteleria que sempre és més alt.

En els descansos inferiors a 12 hores (o 9 en viatges) es podrà retardar l’hora d’entrada del dia següent per garantir el descans de 12 hores i si se li retarda l’hora de sortida aquestes hores es cobraran a preu d’hora ordinària.

-Es podrà obligar a la modificació de l’hora d’entrada i sortida d’un torn com a màxim una hora per “situacions imprevisibles”.

Pensem que aquesta pretensió és inassumible pels treballadors i que la direcció l’hauria de retirar per poder avançar en la negociació del conveni, que no oblidem, també inclou altres punts, com per exemple:

-Arribar a un pacte per la producció interna amb l’objectiu de garantir la feina, i per tant els llocs de treball dels treballadors i treballadores de TVC.

-Millorar aspectes de la conciliació de la vida familiar i personal.

-Garantir la transparència i la igualtat d’oportunitats tan pel que fa a la contractació com a les normes de selecció.

Completar els equips d’ENG a les delegacions el cap de setmana en comptes de subcontractar treballadors de productores.

Entenem que aquest aspectes, entre altres, encara ofereixen vies d’acostament.

La direcció diu que amb la pressió de la vaga no pot modificar la seva postura nosaltres pensem que si retira la pretensió de retallar el conveni s’afavorirà la negociació.

ASSEMBLEA GENERAL AVUI A LES 15:30 AL CPA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s