CONVENI: HEM ATANSAT POSICIONS

INCREMENTS SALARIALS

La direcció ha decidit retirar de la mesa de negociació la pretensió de retallar el conveni i ara només manté poder modificar l’hora d’entrada per garantir el descans mínim de 12 hores, sense retardar l’hora de sortida i sense cost pel treballador.

Recordem que la direcció també pretenia modificar l’hora d’entrada i sortida dels torns amb un preavís inferior a les 24 hores i rebaixar les dietes per sota de l’IPC d’hosteleria de Catalunya.

D’altra banda ha accedit a pagar el 2% que ens devia, previst a la llei de pressupostos de 2009, que vol pagar quan es firmi el conveni i proposa incrementar amb l’IPC estatal la resta d’anys de vigència del conveni.

L’empresa també estaria disposada a destinar part d’aquests increments a la mitja paga d’abril fins completar-la, per exemple destinant-hi el 2% del sou base anual del 2010 i els increments previstos per la llei de pressupostos a principis de cada any de conveni.

Per considerar tancat l’aspecte econòmic però, encara falta arribar a acords en temes de conciliació i contractació, entre altres, que es tractaran en les negociacions d’ aquesta setmana.

PRODUCCIÓ INTERNA

Un altre avanç ha estat en la Producció Interna. En l’última reunió negociadora pràcticament es va consensuar un redactat sobre el pacte per la producció, i la Comissió que n’haurà de fer el seguiment.
Aquest redactat assegura l’intercanvi d’informació sobre la producció i l’ocupació de la plantilla i dels recursos tècnics i prioritza la producció interna i la plena ocupació dels recursos humans i tècnics.

La direcció però, no vol que aquest acord s’incorpori a conveni cosa que ni entenem ni compartim. Després de més de 2 anys procurant un acord en aquesta matèria i de les rebaixes que hem hagut de fer en els nostres plantejament inicials no podem admetre que el pacte per la producció i la comissió de producció no estiguin recollits en el conveni de TVC.

Respecte aquest tema l’advocat del Comitè recomana que l’acord s’incorpori al cos del conveni perquè és on té eficàcia normativa, i per tant moltes més garanties de complir-se.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s