MANIFEST DE L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Una majoria del Parlament de Catalunya va aprovar ahir 15 de febrer dues lleis que afectaran directament el model de la CCMA i que la faran més vulnerable : la dels Pressupostos pel 2012 i la de reforma de la Llei de la Corporació.

Aquesta última suposarà un retorn al model governamental de radiotelevisió pública, que deixa en mans de la majoria de govern totes les decisions. Això tindrà incidència en el model de la CCMA, el volum dels seus mitjans i en el projecte de futur perquè totes les decisions estratègiques les decidirà una majoria molt afí a grups mediàtics privats, que avui reclamen la desaparició de la publicitat de Catalunya Ràdio i demà reclamaran la de TV3. Una majoria que és també la que ha aprovat la Llei de Pressupostos.

Cal recordar que els últims 5 anys la CCMA ha perdut més de 60 milions d’euros en ingressos per publicitat i el 2011 ha vist retallat el pressupost per part del Govern en 60 milions de cop per una primera reducció pressupostària. Ara, els pressupostos aprovats consagren la reducció del finançament públic en 40 milions menys d’euros, cosa que debilitarà encara més la capacitat productiva de TV3, que ha de competir amb un duopoli de mitjans privats d’àmbit estatal. I això significa empetitir la seva funció de servei públic universal i de cohesió social i de normalització de la llengua i la cultura, tot plegat en mig d’un panorama mediàtic altament dominat pels interessos de les televisions privades, de fora i d’aquí.

Aquesta austeritat ja ha suposat suprimir programes com Banda Ampla, que oferia un espai de debat proper a la ciutadania, o que es tanquin corresponsalies a l’estranger, a Sudamèrica i al Marroc, que a part del seu gran interès informatiu contribuïen a la integració social dels col·lectius d’immigrants majoritaris a Catalunya. Cosa que significa un empobriment de l’oferta i de la pròpia funció de servei públic que ens demana el mateix Parlament que aprova retallar la subvenció.

Aquests pressupostos també repercuteixen directament en les nostres condicions laborals i salarials, perquè de moment deixen en suspens aspectes socials aconseguits fa anys en la negociació col·lectiva a canvi d’increments salarials, però el pitjor és que pretenen imposar que cada any la llei de pressupostos pugui inhabilitar qualsevol acord pres en el marc legal de la negociació col·lectiva. I degradar les condicions de treball també comporta limitar la funció de servei públic.

Per tot plegat, l’Assemblea de Treballadors de Televisió de Catalunya vol manifestar:

– que rebutja la reforma de la llei de la CCMA aprovada al Parlament, perquè trenca el consens aconseguit ara fa quatre anys i perquè posa en qüestió el model de servei públic de qualitat i la seva independència.

– que denuncia la retallada pressupostària perquè buidarà de contingut la televisió publica catalana provocant una baixada d’audiència que pot convertir TV3 en una televisió residual.

– que defensa la negociació col.lectiva a la que tots els treballadors tenim dret com a eina per regular les condicions laborals i salarials sense ingerències del govern de torn i defensarem el Conveni col·lectiu vigent que vam firmar després d’aprovar en referendum una retallada salarial.

– que lluitarà pel manteniment de la producció pròpia i de la plantilla.

PER UNA RADIOTELEVISIÓ PÚBLICA FORTA AL SERVEI DEL PAÍS PER UNS PRESSUPOSTOS QUE LA FACIN POSSIBLE
Assemblea de Treballadors de Televisió de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s