Menys TV3 és menys democràcia

Nota del Consell de Professional de TV3:

El Consell Professional de TV3 rebutja l’ERO anunciat pel Consell de Govern de la CCMA que afectaria més de 300 treballadors. Considerem que la mesura suposa el trencament del model de televisió pública que els catalans han conegut fins ara i atempta directament contra el seu dret a la informació. En unes condicions de debilitament, no es podrà garantir a l’espectador una informació veraç, contrastada i amb un enfocament propi, com és la nostra obligació.

Volem recordar que els treballadors de la CCMA ja han patit, com tot el sector públic, retallades durant aquests darrers anys. El mateix president de la Generalitat, en la seva intervenció a les jornades del Cercle d’Economia a Sitges, va explicar-ho i va refermar el seu compromís amb els mitjans públics. Les seves paraules van ser:

“La Corporació de Mitjans Audiovisuals, TV3, Catalunya Ràdio, etc…, rebia 335 milions euros del govern de l’època, del govern tripartit, 335 milions d’euros.

El pressupost per aquest any 2013 són 225 milions, hem reduït un terç. No és veritat que no s’hagi tocat, hem reduït més això que la mitjana de tot el pressupost. Nosaltres no tancarem TV3 ni Catalunya Ràdio, ni la posarem al límit de la desaparició o del debilitament perquè és una eina molt important a nivell de país.”

Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya

30 de maig de 2013

Confiem en el compromís del president i reclamen diàleg per buscar solucions alternatives als acomiadaments i perquè les mesures no afectin la qualitat i el servei públic que donem.

El dret a la informació és un dels pilars de la democràcia i garantir-lo és obligació dels governants, i no debilitar-lo fins a les màximes conseqüències, com ha passat a Grècia, on s’han eliminat els mitjans públics.

Des d’aquest Consell volem mostrar el nostre suport als treballadors de la televisió pública grega i rebutjar un acte tan perillós i antidemocràtic com aquest.

Consell Professional TV3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s