EL PROGRAMA ELECTORAL

AMB TU CONSTRUIREM!
AMB TU DECIDIREM!

Aquesta tardor comença una nova etapa i el 16 d’octubre, dia de les eleccions sindicals,  serà el moment de decidir com la volem. Des de la Candidatura de Treballadors de TVC n’estem segurs i segures que els quatre anys que venen els volem per construir i per millorar les nostres condicions laborals i salarials.

Després de les retallades als pressupostos, els acomiadaments i les reformes laborals, que els sindicats majoritaris no han pogut aturar enlloc, TV3, com moltes empreses públiques i privades, no és la mateixa. Per això ara cal construir i per fer-ho necessitem:

Restablir la negociació del Conveni Col·lectiu. La reforma laboral ha permès a la direcció deixar-nos sense conveni.  Aquesta manca de marc normatiu condueix a la presa de decisions de manera arbitrària i a l’ opacitat, i vulnera el principi d’igualtat d’oportunitats per tothom. És imprescindible tenir el Conveni vigent immediatament.

Producció interna. És un objectiu fonamental per avançar en d’altres, com són el manteniment dels llocs de treball i oferir una graella atractiva per l’audiència. A més pot ser una font d’ingressos important. Per això impulsarem correctament els pactes per programa que sempre han estat previstos al Conveni. La Comissió de Producció, que ara està recollida en una disposició addicional del Conveni,  ha de passar a formar part de l’articulat ordinari i ser paritària.

Recuperar la contractació.  La contractació temporal és necessària per fer front a la producció,  és absurd no poder contractar temporalment un treballador i en canvi sí que es permeti subcontractar alguns llocs de treball.

Tornar a les 35 hores i reduir la distribució horària irregular. L’ampliació horària decretada aporta tan pocs avantatges que a la majoria de la funció pública gairebé no s’aplica. El nostre objectiu és  tornar a les 35 hores i aconseguir apaivagar al màxim la distribució irregular de la jornada, una altra de les imposicions de la reforma laboral.

Formació continuada per a tothom. És l’assignatura pendent des de fa més de 15 anys. El pla de formació, a més de tenir en compte les necessitats reals de l’empresa,  s’ha de fer amb la participació dels treballadors i ser una eina  per créixer professionalment.

Rebaixar la pressió. La pressió sobre els treballadors és un altre dels efectes de les retallades que s’ha d’eliminar. Precisament recuperar la contractació temporal, les 35 hores i ser beneficiaris d’un bon pla de formació són mesures que contribuiran a rebaixar aquesta pressió.

Recuperació del poder adquisitiu. El 2011 vam aprovar per referèndum el Conveni 2009-2011 que preveia la rebaixa temporal del 5% del nostre sou. El 2012 se’ns va treure la 14a part del sou anual per la llei de pressupostos. Les dues mesures es van aplicar a tots els treballadors públics per decret. I moltes empreses privades ho van imitar. Pel no retorn del 5% a partir del 2012 s’ha presentant recurs al Tribunal Suprem i el judici sobre la paga extra està previst pel 30 d’octubre a l’Audiència Nacional. Al marge del procés jurídic és el moment de recuperar els nostres sous.

Equiparació salarial. El mateix sou per la mateixa feina és també un dels objectius del proper conveni. Entre el 2013 i el 2014 la CCMA ha passat de 5 empreses a dues, una segueix sent l’ens corporatiu i l’altra és el resultat de la fusió per absorció d’ActivaMultimèdia, Interactiva i Catalunya Ràdio, la nova CCMA, SA.

Consolidar les promocions històriques. Els companys i companyes que fa anys que fan feines de superior categoria han de consolidar el seu lloc de treball.

Tots els sous a Conveni i tots els llocs de treball descrits i valorats. És una altra assignatura pendent des del 2001, quan el nivell H es va introduir al Conveni amb l’única regulació d’un sou, com a mínim, un 20% més alt que el del nivell F i que la direcció en decidiria els llocs de treball. Aleshores l’opacitat exercida unilateralment per la direcció es va permetre al Conveni Col·lectiu i durant més de 10 anys va evolucionar sense cap mena de regulació. La pràctica es va estendre i van aparèixer els plusos i complements fora de Conveni. Tots els llocs de treball han de ser descrits i valorats en Conveni i per la mateixa feina i responsabilitat s’ha d’obtenir el mateix sou.

Reivindicar les inversions per estalviar. Per exemple, entre altres mesures, finalitzar l’edifici del CEI perquè pugui acollir les activitats que ara es fan en edificis de lloguer.

Fer créixer la transparència. El gener del 2013 el Comitè va aconseguir firmar un acord per poder fer el seguiment periòdic de les retribucions de tots els assalariats de l’empresa. Aquest acord s’ha de traslladar a l’articulat del nou Conveni.

Impulsar i adaptar les comissions paritàries. En les comissions de Contractació,  Formació i Definició i Valoració dels llocs de treball, la direcció i els treballadors hi estan representants per igual. Són eines del Conveni per detectar analitzar i resoldre quins i quants llocs de treball, i amb quins coneixements, calen per fer front a les necessitat de producció. Les decisions d’aquestes comissions es prenen per acord de les parts i ara són més importants que mai per construir,  juntament amb les comissions de Producció i de la Transparència. Són espais on els treballadors sempre hi hem pogut participar i decidir i ara s’han de reactivar.

Es tracta en definitiva de defensar els drets de tots i no els privilegi d’uns quants, i construir una manera millor de funcionar en que les normes i les oportunitats siguin per a tothom. S’ha d’extirpar el clientelisme, tant si el practica la direcció com si és sindical. I sobretot seguir prenent les decisions escoltant tota la plantilla i vetllant perquè tothom pugui manifestar la seva opinió perquè la plantilla és sobirana. D’aquesta manera seguirem defensant un Comitè de tots els treballadors i allunyat de voluntats externes.

PER CONSTRUIR I DECIDIR, VOTEM LA CANDIDATURA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s