DUART, QUÈ PRETENS REALMENT UNIFICANT LES REDACCIONS?

En Brauli Duart, lluny de dimitir, torna a l’atac!

Ara l’escomesa és la unificació de redaccions de TVC i Catalunya Ràdio que, segons els seus plans, desconeguts fins fa poques hores per la immensa majoria, s’ha de produir durant el 2015, començant per Madrid, seguint per les delegacions territorials i tancant-la a Barcelona.

Així ho va comunicar dimarts a la redacció de Catalunya Ràdio on hi va acudir gairebé per sorpresa i va fer una assemblea a la redacció de l’emissora. Ho va fer, a més a més, ignorant deliberadament els representants dels treballadors que els darrers mesos hem demanat informació sobre aquesta unificació.

Considerem per tant aquesta acció una nova demostració intolerable de menyspreu als treballadors de la CCMA, als seus representants i a les relacions laborals entre la direcció i els treballadors.

Duart va explicar també que la unificació només es farà a les redaccions, que es donarà formació de televisió als redactors de la ràdio i que qui la superi se li equipararà el sou al de redactor de TVC.

Tret d’això no va poder explicar res més, de la mateixa manera que fa uns mesos no podia explicar els motius per externalitzar el departament Comercial.

Des de la Candidatura de Treballadors de TVC tenim dues preguntes per fer-li per centrar el tema en allò que considerem essencial.

– Quin és l’objectiu REAL de la unificació de les redaccions? És a dir, què aportarà de positiu?

– Aquesta unificació servirà per treballar a partir d’ara com treballen els companys de les corresponsalies internacionals? És a dir, un periodista farà les dues feines, per ràdio i per tele, i l’altre serà acomiadat?

Des de la Candidatura pensem que l’objectiu d’aquesta unificació és la retallada de personal a les dues redaccions. Estem disposats a reconèixer que ens equivoquem si el president de la CCMA ens ho demostra en la reunió que tindrem la setmana que ve a la Corporació.

Una reunió que en Duart insisteix a fer per separat amb Comitès d’empresa i Comitès professionals dels dos mitjans, però que ja li hem aclarit que hem decidit que hi acudirem conjuntament.

Els companys de la ràdio i els de la tele hem d’anar junts si volem superar la nova escomesa d’en Duart!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s