PER QUÈ ENS HEM ABSTINGUT EN LA FIRMA DEL CONVENI?

Considerem que és important tenir el nostre Conveni Col·lectiu vigent, per això vam impedir que la direcció ens aboqués al conveni de sector després que el gener del 2014 liquidés el nostre.

Del nou conveni és molt positiu que reconegui la plena equiparació dels companys provinents d’Interactiva i Multimèdia. Un objectiu al qual la Candidatura estava compromesa activament des de fa temps.

Però el conveni inclou aspectes que ens preocupen i per tant no podem subscriure’ls.

– Després de guanyar el RAV per la demanda presentada per l’anterior Comitè el juliol del 2013, s’ha concedit a la direcció poder pagar-ne una part en 4 anys. Però a canvi només tindrem un conveni vigent fins al desembre del 2016. Objectivament perdem en l’intercanvi.

– Per exigències de Funció Pública els companys que són “indefinits no fixes” no podran accedir als concursos restringits de selecció. I els companys promocionats de llarga durada que no tenen proves hauran de passar un procés de selecció per consolidar-la. En la majoria de casos no s’han convocat proves durant anys.

– En comptes de garantir les condicions laborals dels treballadors de TVC si es produeix la confluència de redaccions, el Conveni obre la porta que es puguin modificar.

– No s’ha fet net amb els plusos i complements de fora de conveni i no es regulen les retribucions del nivell H.

– Es mantenen totes les retallades decretades (fons social, dietes, ajut familiar, incapacitat laboral transitòria, increment de jornada, etc.) impedint marges de negociació que hi ha hagut a altres empreses públiques.

– Se suspenen els articles de Conveni que garanteixen el cobrament de les hores extres.Aquesta modificació es fa sense informar la plantilla.

“Alguns d’aquests temes són conseqüència d’acceptar retallades en la capacitat negociadora dels treballadors de TVC assumint una intromissió exagerada de Funció Pública. La Candidatura de Treballadors no pensem col·laborar en què s’amputi el dret a la negociació col·lectiva.

Us adjuntem la manifestació de part de la Candidatura que ahir va fer constar en l’acta de signatura de Conveni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s