QUI TE DRET A CONSOLIDAR LA PROMOCIÓ?

comunicat 1/17

Molts treballadors estan promocionats des de fa molts anys. La majoria no tenen proves i a hores d’ara tothom sap que no les tenen perquè el Consell de Govern de la CCMA mai les ha autoritzades i sempre ha potenciat les promocions a dit.

El 2011, en l’últim procés per fer indefinits els companys amb contractes temporals en frau de llei, la direcció es va comprometre a consolidar les promocions de llarga durada. L’ERO i les retallades van passar per davant…

En l’última negociació de Conveni, la Candidatura vam aconseguir que la direcció es comprometés per escrit a fer aquesta consolidació i des de fa uns mesos s’està negociant. Es va fixar que s’estudiaria el període entre l’1 de gener del 2012 i el 30 de juny del 2015 per veure les promocions que hi havia.

Segons la direcció hi ha 270 persones que, com a mínim, acumulen 22 mesos seguits promocionats dins d’aquest període, i afegeix que només pot consolidar-ne una part fent un procés de selecció.

Diuen que les proves les imposa Funció Pública i el Consell de Govern de la Corporació de la CCMA, però uns i altres continuen permetent que es facin promocions a dit i segueixen sense autoritzar concursos per no haver de reconèixer els llocs de treball vacants.

Nosaltres diem que les promocions de llarga durada, responen a llocs de treball estructurals i que s’han de consolidar amb la negociació col·lectiva, acordant criteris transparents, comprovables i objectius. No estem d’acord que, ara, es plantegi un procés de selecció per promocions històriques.

Tampoc volem que es vulneri el dret de ningú. Per tant, reclamem:

– Que els treballadors amb proves passades encapçalin les promocions i les consolidin.

– Que tots els cursos de formació promocionals tinguin la mateixa consideració en el procés de negociació.

– Que totes les persones que han sumat els dos anys promocionats, consecutius o no (sense comptar les vacances) en qualsevol moment dins del període estudiat, s’incloguin en la negociació.

– Que els treballadors a qui ha desaparegut el seu lloc de treball d’origen, com per exemple els operadors de subtitulació, o que el lloc de treball d’origen ja no l’exerceix cap treballador, encara que existeixi, com és el cas dels auxiliars de producció i de realització, se’ls consolidi el lloc de treball actual.

– Que els treballadors que la direcció considera indefinits no fixos i que això els deixa en inferioritat de condicions respecte a la resta de companys, impedint-los per exemple a accedir a processos de selecció restringits, se’ls reconegui la condició de fixos amb tots els drets.

– Que les promocions a dit siguin substituïdes immediatament pels processos de selecció establerts en Conveni.

Podreu saber més d’aquesta negociació i debatre de tot plegat en l’assemblea que el Comitè convocarà aviat.

Candidatura de Treballadors de TVC

Sant Joan Despí, 26 de gener de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s