PRINCIPI D’ACORD EN LES PROMOCIONS

 

IMG_2498-4
L’última vegada que es va editar el Conveni 

En la negociació de l’últim Conveni Col·lectiu la Candidatura de Treballadors vam plantejar reiteradament que calia incloure-hi un acord que consolidés les promocions de llarga durada i els indefinits no fixos en fixos.

Era el marc adient on solucionar-ho. Per què? Doncs perquè la direcció va aconseguir la millor part de l’acord: convertir la demanda guanyada per l’anterior Comitè, que l’obligava a retornar el RAV, en una devolució en còmodes terminis fins al 2018 i firmar en canvi un Conveni només per 2 anys.

(La prova que va ser un bon acord per la direcció és que tot i poder denunciar el Conveni a finals del 2016 per reclamar el final de la seva vigència, tal com va fer en convenis anteriors, aquesta vegada no ho ha necessitat)

Malgrat tot vam aconseguir que s’inclogués en el redactat del Conveni el compromís d’una negociació per consolidar aquestes promocions.

Finalment, dos anys i mig més tard, hem obtingut un acord que beneficiarà 240 companys i que, també per la nostra pressió, no inclou les proves teòriques i pràctiques que volia la direcció.

SENSE SOLUCIÓ PELS INDEFINITS NO FIXOS

L’acord, però no reconeix la condició de fix als indefinits no fixos, creiem que això és un greuge comparatiu per aquests companys i seguirem treballant per resoldre-ho. S’ha deixat perdre l’oportunitat de nou mentre la direcció en torna a treure beneficis.

CANVIS AL CONVENI QUE BENEFICIEN A LA DIRECCIÓ

El nostre Conveni regula amb agilitat i amb garanties de transparència i igualtat d’oportunitats la selecció per la contractació temporal, però l’acord per consolidar les promocions inclou la modificació d’aquestes normes dotant de més autonomia la direcció.

Hem manifestat formalment a la direcció que si vol canviar qualsevol aspecte del Conveni on ho ha de plantejar és en la propera negociació de Conveni i hem recordat a la majoria del Comitè que el Conveni és un tot que cal negociar amb visió global per defensar millor els interessos dels treballadors.

Lamentablement la majoria del Comitè no ho veu igual.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s