NO ADMETEM EL SOTMETIMENT POLÍTIC DELS MITJANS PÚBLICS!

2017-10-22-PHOTO-00032323

El 155 no és el primer atac que pateixen els mitjans de comunicació públics catalans a mans del Partit Popular i els seus socis.

Les ganes de controlar o d’eliminar TV3 i Catalunya Ràdio les hem olorades diverses vegades des de fa anys. Una de les escomeses més dures que els treballadors hem hagut d’afrontar i superar és la que es va orquestrar a l’ombra de la gran crisi econòmica.

En aquell moment l’interès polític del Partit Popular i altres es va emmascarar amb l’interès econòmic dels grans grups multimèdia estatals. Totes les televisions autonòmiques van ser fortament retallades per poder justificar una privatització encara més gran dels serveis que oferien i donar negoci als amics del PP.

Des de la Candidatura de TVC creiem que el tancament de Canal 9 i l’ERO de Tele Madrid, a més d’obeir interessos empresarials, també pretenia ser la coartada del Partit Popular per poder provocar el tancament de TV3 i no ser acusat de fer-ho per interessos polítics que aleshores ni s’atrevia a verbalitzar.

Ara ho verbalitza sense ruboritzar-se i ho fa amb el suport de Ciutadans i el PSOE. Ho volen justificar amb mentides, acusant TV3 i Catalunya Ràdio d’allò que fan ells a Radio Nacional de España i Televisión Española i que els professionals d’aquests mitjans han denunciat reiteradament.

Des de la Candidatura de Treballadors de TVC denunciem que el control polític que es vol exercir per part del Partit Popular, Ciutadans i el PSOE és un cop d’estat contra la independència i pluralisme que han de procurar els mitjans de comunicació públics.

El dret a la llibertat de premsa, la llibertat d’expressió i el dret a la informació de la ciutadania són drets fonamentals recollits en la Declaració dels Drets Humans que des de la Candidatura de Treballadors sempre defensarem!

És el moment que les forces sindicals de la CCMA emprenguem unides la lluita per la democràcia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s