8 DE MARÇ, LLUITA O COBRIR L’EXPEDIENT?

Comunicat 1/2018

734045_10200497512311122_1410846471_n1

El 8 de març ens sumarem a la vaga feminista que ha aprovat el Comitè d’empresa de TVC:  1 hora de vaga al torn de matí i 1 hora al torn de tarda.  

Motius? Infinitament més que 120 minuts, per desgràcia. 

Molts d’aquests motius els compartim homes i dones com a treballadors i ciutadans: feines precàries, drets laborals en regressió, contractes de 4 hores per cobrar-ne 8 (4 en negre) i treballar-ne 12, sous insuficients, pensions en perill, reformes laborals pel neoliberalisme, desigualtat entre treballadors, entre classes, desigualtat d’oportunitats, arbitrarietats, campi qui pugui i babau l’últim! Ah, i ara a sobre, la llibertat d’expressió perseguida.

Com a dones, a més a més, suportem la desigualtat de gènere. A Catalunya encara hi ha llocs, sobretot càrrecs de responsabilitat, que ens estan limitats. Guanyem un 24% menys que els homes i la parcialitat entre les dones és tres vegades més alta que en els homes. (A la Corporació hi treballem 758 dones i 1165 homes. Les dones ocupem el 37% dels càrrecs de responsabilitat i el 25% dels càrrecs directius).

Les feines on el 60% dels treballadors som dones són les de menys valor social i menys remunerades i la mà d’obra de l’economia submergida és bàsicament femenina. Treballem per ser pobres.

Assumim moltes més càrregues domèstiques, familiars i de cura, al nostre voltant s’imposa el sexisme, persisteix el masclisme i la violència de gènere i les agressions sexuals no desapareixen.

Quants anys fa que cada 8 de març expliquem el mateix?

Només els motius comuns ja són sobrers per a convocar, com a mínim,  una vaga general de 24 hores. Alguns sindicats, els minoritaris així ho han fet. Però els sindicats majoritaris, han aigualit el vi amb tota l’aigua que cap en una piscina olímpica. UGT i CCOO, només han convocat 4 hores de vaga, dues al matí i dues a la tarda.

Els sindicats que negocien amb els governs les reformes laborals, els salaris mínims i les pensions de tots i de totes consideren que els nostres drets i les nostres condicions laborals, salarials i socials, valen només dues hores de vaga per torn.

Simbolisme inútil… Tanmateix és ben útil per l’”establisment” 

El 8 de març fem una tele només amb dones perquè siguin les veus femenines les que parlin de les nostres reivindicacions. La solidaritat dels companys retirant-se de la pantalla seria un missatge potent d’unitat en la lluita.

La Candidatura de Treballadors de TVC                            1 de març de 2018, Sant Joan Despí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s