SABEU RES DEL CONVENI QUE VE?

EL CONVENI DEL “CANVI DE MODEL” DE LA CCMA, QUIN CANVI?

La negociació del nou Conveni serà un repte. Es negociarà conjuntament amb TVC i Catalunya Ràdio i serà el conveni de la Confluència, no només a les redaccions sinó a totes les àrees de les empreses. Serà el Conveni del canvi de model, un canvi que la direcció no ens ha explicat.

Externalització de la producció, renovació de plantilla, contractacions, concursos, mobilitat, polivalència… El ventall per fer aquest canvi és molt ampli i la direcció s’està preparant des de fa temps pel moment propici. Potser per això tenim el Conveni prorrogat des del 2016 i aquest any el Comitè tampoc el denunciarà.

En aquests dos anys no s’ha pres la iniciativa en la negociació col·lectiva i s’ha anat a remolc dels pactes de la Funció Pública. Ara tenim molta feina acumulada.

De cara el nou conveni els treballadors, a més de reivindicar millores laborals i salarials i revertir totes les retallades, haurem de lluitar perquè aquest canvi de model no retalli els drets dels treballadors, no  faci perdre llocs de treball i no rebaixi la qualitat de la feina que fem.  Foto 1MENTRESTANT, VELLES PRÀCTIQUES

Fa quatres dies que hem consolidat les promocions de llarga durada i la direcció ja torna a fer promocions sense fer proves. També fa concursos de selecció sense complir el Conveni i prescindint totalment dels representants dels treballadors.

Precisament, en l’acord sobre la consolidació de les promocions la direcció va incloure un acord per Processos de Selecció Temporal.  La Candidatura no vam firmar l’acord perquè pensem que retalla competències al Comitè.

D’altra banda, els diferents sous del nivell H segueixen sense publicar-se. La Candidatura vam exposar en una reunió, entre la direcció i el Comitè, que si els llocs de treball del Nivell H són de Conveni, s’hi ha de poder accedir com en la resta de llocs de treball i que cal un procés d’accés que garanteixi els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. La direcció s’hi va negar, i ens vam quedar sols defensant-ho.

EL DISC RATLLAT DE LA CORPO

Mentre el nombre i la distribució de membres del Consell de Govern de la CCMA respongui a la necessitat de representar la proporcionalitat política del Parlament, el Govern la voldrà controlar i l’oposició ho farà servir d’arma llancívola. No es desgovernamentalitzarà ni es despolititzarà.

El nombre de consellers ha de ser l’imprescindible per gestionar la corporació, ni més ni menys, i han de ser triats en un procediment públic que s’hi puguin presentar els professionals que vulguin i que compleixin els requisits necessaris.

Aquesta transparència en l’elecció s’ha de traslladar a tots els càrrecs directius de TVC i Catalunya Ràdio, inclosos els directors d’informatius.

Foto 2

TOT ÉS IMPORTANT DE SABER I DE RECORDAR

FUTUR

Entre els companys més grans hi ha la inquietud de les jubilacions parcials amb contractes de relleu. I els no tan grans i més joves els preocupa el futur laboral. La producció interna és fonamental per mantenir i crear llocs de treball, fer contractes (de relleu i altres) i rejovenir i renovar la plantilla. També cal un pla de formació que prevegi lespromocions amb processos de selecció, i incrementar plantilla per rebaixar la pressió de la feina i millorar la qualitat. 

“INDEFINITS NO FIXOS”

Fa anys que demostren diàriament la seva professionalitat i capacitat, però la direcció vol que passin proves públiques per fer-los fixos. Nosaltres diem que legalment l’avaluació dels mèrits, com l’antiguitat, l’experiència, la formació i el compliment de la feina, són més que suficients.

35 HORES?

Si l’abril del 2019, Funció Pública no permet retornar a les 35 hores, quantes hores de formació acabarem devent?

Si el 2018 es compleix la regla de despesa, hauríem de poder fer 35 hores des del gener del 2019, però els termes del preacord no permeten reclamar la retroactivitat.

El preacord s’ha aprovat per 142 vots en dues assemblees i és evident que no compleix l’Estatut dels Treballadors.

Article 80 Estatut dels treballadors. 

Votacions

Quan els convocants sotmetin a l’assemblea l’adopció d’acords que afectin el conjunt dels treballadors, perquè siguin vàlids caldrà el vot favorable personal, lliure, directe i secret, inclòs el vot per correu, de la meitat més un dels treballadors de l’empresa o centre de treball. Foto 4LES MULTES DEL DUART & COMPANY

La direcció fa avançar el pagament de la multa als treballadors, ho va acordar amb el Comitè el juliol passat (comunicat Comitè del 13 juliol). Nosaltres seguim insistint que les multes les pagui sempre automàticament la direcció, també quan es demana la identificació del conductor, per evitar recàrrecs diversos i no haver de recollir i pagar multes fora d’hores de feina. El treballador tornarà els diners si la infracció és greu i/o cap aspecte de la feina la justifica.

SALUT LABORAL

Agressions: Ja hem tingut algun ensurt (unitat d’enllaços cremada, insults i cops a periodistes i càmeres…) Comencem a parlar, treballadors i direcció, per trobar entre tots maneres d’actuar contra aquestes agressions. Intercanviar opinions i compartir inquietuds és el primer pas.

Motxilles: Perquè el Comitè d’empresa acceleri l’encàrrec del mesurament de les ones de les motxilles de directes. És important tenir un mesurament independent.

Desconnexió laboral digital: Fora de l’horari de feina ningú ha d’estar obligat a atendre missatges, trucades o mails de contingut laboral.

IGUALTATS

A TV3 també hi ha bretxa salarial, sobretot generada per complements i plusos. La majoria de càrrecs i els de més responsabilitat estan ocupats per homes. Cal revertir la situació de desigualtat entre totes i tots.

La flexibilitat compensa l’efecte de la planificació irregular de la jornada sobre la vida personal i familiar. Representa el 18% del sou base i té un preu diferent a cada nivell salarial. Però com que totes les famílies són igual d’importants, proposem que la flexibilitat tendeixi progressivament a un únic preu.

La Distribució Irregular de la jornada té un nom: Flexibilitat. Per tant, o liquidem-la o fem que es pagui com la Flexibilitat i es consideri voluntària.

Reduir les permanències a les tardes dels administratius a una a la setmana i estendre a tot el col·lectiu la jornada intensiva de Nadal, Setmana Santa i estiu.

Repartiment equitatiu de la nòmina variable entre els treballadors que la vulguin fer. Sobretot ara que el cobrament de la variable el mes de vacances fa créixer la diferència salarial entre companys d’un mateix lloc de treball i departament.

LA MEMÒRIA DEL RAV

El RAV i la paga del 2012 els hem recuperat per sentència de l’Audiència Nacional, que també va dictar el 10% d’interessos. Vam guanyar la demanda que vam presentar el juliol del 2013, durant el Comitè 2010-2014. La sentència va sortir el juliol del 2015, en plena negociació del conveni actual, quan es va acordar que la direcció fes la devolució a terminis fins al 2018.

Foto 3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s