LA INFORMACIÓ, CLARA!

Just després de l’assemblea de dijous a la tarda a TVC, els comitès de les diferents empreses de la CCMA van ser convocats a una reunió amb la directora general, Rosa Cullell. També hi van ser presents la Teresa Farré i el David de Abásolo.

La directora va informar que les retallades salarials decretades afecten al personal de direcció de totes les empreses de la CCMA que cobren més de 87.000 euros anuals.

També va dir que no quedavem afectats els treballadors de TVC perquè som una empresa que es regeix pel dret privat.

Si que queden afectats els treballadors de l’ens públic de la CCMA ja que aquesta és una altra empresa i es regeix pel dret públic. A aquests treballadors se’ls retallarà el sou un 5%.

Sobre el fet que el nostre conveni està pendent del vist i plau d’Economia i Finances va explicar que l’acord 4.5, pres l’ 1 de juny del 2010 per la Generalitat, reconeix la validesa de pactes, acords i convenis signats abans del decret, amb la qual cosa el nostre conveni quedaria plenament vigent pels treballadors de TVC.

Sobre la retallada del 2’86% a les societats mercantils (el cas de TVC) va explicar que el decret permet que no recaigui necessàriament sobre els sous.

La Rosa Cullell va avançar que amb aquestes circumstàncies i el fet que la negociació col·lectiva només es pot reobrir amb la voluntat de les dues parts, empresa i treballadors, la retallada s’aplicarà de manera que no afecti als sous.

Com podeu comprovar aquesta informació coincideix i amplia la publicada per nosaltres en el comunicat del 2 de juny amb el títol “El decret no ens retalla el sou”.

Està clar que el decret no vulnera el conveni de TVC, sinó el de la CCMA. Així doncs, la vaga te un objectiu clarament solidari amb els companys de la CCMA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s