El comitè d’empresa 2014-2018 s’ha constituït, ara cal negociar el nou conveni de TVC

Ahir es va fer la sessió plenària per la constitució del Comitè d’empresa. Amb els vots a favor de CCOO i CGT, la Roser Mercadé i el Jordi Campmany van ser escollits presidenta i secretari respectivament. La Candidatura de Treballadors es va abstenir en aquesta votació. També ho va fer l’SPC

Per unanimitat es va aprovar la composició i els membres de les comissions de Contractació, Formació, Valoració, Producció, de seguiment del PAC i de Menjador. Va quedar pendent pel proper plenari l’elecció dels delegats de prevenció del Comitè de Salut laboral.

El plenari també va escollir la comissió negociadora de Conveni. Sobre la composició es van fer dues propostes, una presentada per CCOO, de fer una Comissió de 8 membres (4 CCOO, 2 CTTVC, 1 SPC i 1 CGT) i l’altra proposada per la Candidatura de Treballadors de TVC de fer una Comissió de 7 membres (3 CCOO, 2 CTTVC, 1 SPC i 1 CGT) que considerem realment representativa de la composició del Comitè. La proposta de CCOO es va aprovar amb els vots a favor de CCOO i CGT. La Candidatura de Treballadors i l’SPC hi van votar en contra.

La Candidatura vam proposar al plenari, sense èxit, instar a la direcció a iniciar immediatament la negociació oficial del nou conveni de TVC. Considerem que hi ha dos factors importants per fer-ho:

  • La voluntat de no fer noves retallades i pagar-nos la paga extra el 2015, manifestada per la direcció al bell mig de la campanya de les eleccions sindicals. Això ens situa en un escenari totalment diferent al d’abans de vacances, quan el Comitè proposava una pròrroga del Conveni pel 2014
  • L’exercici 2014 està a punt d’acabar i per tant pensem que els esforços del Comitè i de tots els treballadors s’han de destinar a un conveni de futur i no a una pròrroga per aquest any, com finalment ha decidit per majoria el Comitè.

Els treballadors de TVC fa vuit mesos que estem sense Conveni Col·lectiu, un Conveni que la Reforma Laboral i les retallades decretades van liquidar de facto abans que ho fes la direcció el 31 de gener.

Encara que pensem que és preferible centrar els esforços de tots en la consecució del nou Conveni de TVC, la Candidatura de Treballadors se sumarà a la feina del conjunt del Comitè.

Amb la voluntat de la màxima transparència, com sempre hem fet, us anirem informat de les reunions del Comitè i de tots els aspectes que siguin d’interès als treballadors i treballadores.

Candidatura de Treballadors de TVC
Sant Joan Despí, 29 d’octubre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s