RECLAMEM LA READMISSIÓ DELS COMPANYS ACOMIADATS

A continuació el comunicat de comitè d’empresa:

Eva Clausó i Balta Borra, l’equip que durant 16 anys ha estat fent la cobertura informativa de TV3 als Pirineus, han guanyat les demandes per acomiadament improcedent. El TSJC ha dictat sentència favorable als treballadors i amb reconeixement del cent per cent de l’antiguitat. El corresponsal a Perpinyà, Pere Codonyan, també ha guanyat la seva demanda en primera instància. La direcció ha presentat recurs a la sentència, i està pendent del TSJC.

territorials

Els jutjats de primera instància també han condemnat a la CCMA pels acomiadaments improcedents dels tres treballadors de TV3 a les Terres de l’Ebre, Sònia Castelló, Jordi Allepuz i Robert Guinart. En aquest cas, TV3 no ha presentat recurs a instàncies superiors.

Els càmeres i redactors de productores territorials, com els que feien la cobertura a la Segarra i el Solsonès, alguns amb antiguitat de 20 anys, i que també van ser acomiadats per TVC, estan esperant sentències del Tribunal Suprem.

El febrer de 2013 la CCMA va decidir eliminar els treballadors que feien la cobertura de Pirineus, Perpinyà, Terres de l’Ebre i tots els col·laboradors territorials. En aquell moment, el president del consell de la CCMA, Brauli Duart, va dir que els acomiadaments havien estat “escrupolosos” amb la legalitat. Les sentències dels tribunals demostren tot el contrari.

Quan un jutge determina que un acomiadament ha estat improcedent, l’empresa condemnada pot elegir entre readmissió del treballador o pagar indemnització.

Reclamem a la CCMA la readmissió immediata dels nostres companys: Eva, Balta, Pere, Sònia, Jordi, Robert,…, i de tots els que aquesta direcció va fer fora forçosament, els volem amb nosaltres, fent cròniques i informant de què passa al territori, com han fet durant molts anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s